7 de maig 2009

Reacció antiavorriment

Quan em pose decidida davant els apunts per empollar es produeix un fenomen d'autodefensa-antiavorriment ben curiós en el meu cos. Per una banda, no trobe la posició idònia en la cadira i em molesten els calcetins que porte. Em rasque compulsivament el braç i no tarde en tindre ganes d’anar al lavabo. Quan, per fi, agafe els folis i me’ls pose al davant, sent la necessitat d’ordenar la taula i tots els bolígrafs que tinc escampats per damunt. Finalment em decidisc a fer una primera llegida i subratllar el més important, però inevitablement comence a rondar pels folis numerant les pàgines, subratllant solament els títols, recontant els temes que he decidit estudiar eixe dia i revisant l’agenda per comprovar que, efectivament, havia d’empollar els temes 12 i 67. Passe segons/minuts mirant la primera pàgina del tema 12, revisant les meues ungles que no puc evitar mossegar i posposant el temut moment de llegir 1. Introducció.

Però ho faig, comence a llegir. I s’inicia la segona fase d’autodefensa del meu cos davant els apunts. Aquesta vegada, al temps que vaig llegint, es desencadena una associació de paraules que, aparentment de manera irracional però amb un rastre que podríem seguir si vulguérem, em traslladen ben lluny, on res té a veure amb la matèria que havia d’embotir al meu cap. De sobte recorde que havia d’escriure un correu a una amiga des de fa tres setmanes, o m’entra una enorme curiositat per saber quin és l’estat dels 120 amics que tinc al facebook, o caic en el compte que no queda llet a la nevera i cal anar a comprar-ne, o mire el meu voltant i trobe imprescindible alçar-me de la cadira (ara que havia agafat la postura!) i tancar la finestra.

I clar, quan torne a seure... no trobe la posició idònia en la cadira i em molesten els calcetins que porte.

4 comentaris:

german ha dit...

- sona el telèfon.
- fa un dia especialment calorós que convida eixir a passejar.
- te'n recordes de tots els llibres que no has llegit.
- t'entra fam.
- salta el messenger.
- tornes a pensar en la cervesa que podries estar prenint-te a una terrasseta a un bar...

no t'envege gens!!! ànim!!! ;)

Anna Pascual ha dit...

què cabrito! Normal que no m'enveges! però temps al temps... jijiji! que, al final, ho aconseguiré i tindré mooooltes vacances!
Gràcies pels ànims!

Mariola ha dit...

Ana! això són excuses :))) A estudiar a tope q ja falta poquet, voràs comeste estiu quan ja tingues les opos aprobades ja no te'n recordes d´aquestos mesos passats. Sort!!!

A mes a mes. ha dit...

Bé, tu només pensa en els tres mesos de vacances dels profes, en les pagues doble, en el nanos rebotats, en Font de Mora, en les aules prefabricades...bé, en això no. Darrerament tinc la sensació que tots hauriem d'estar fent opos, Tu ves primer i ja ens expliques...